Blog

Yaz Mevsiminde Saç Bakımı

27.10.2020

Yaz Mevsiminde Saç Bakımı

Normalleşme süreci içinde havalarında ısınmaya başlamasıyla beraber bir çok kişi normal yaşantısına dönmeye başladı bile. Elbette değişen mevsim ve hava sıcaklığı ile beraber saç ve cilt bakımımızı da yenilememiz gerekiyor. 

Evde kaldığımız süre boyunca bazılarımız yaptığı bakımı arttırırken bazılarımız ise bakım yapmayı ihmal etmiş olabilir. Bu süreç bakım yapmayı azaltanlar için bir fırsat gibi gelebilir. 

Yaz aylarında, artan hava sıcaklığı ile beraber güneş ışınlarının kurutucu ve yıpratıcı etkisinden cildimiz ve saçlarımız olumsuz etkileniyor. Özellikle kimyasal işlemler olan kişiler bakım yapmazsa yaz sonunda saçlarının daha çok yıpranmış, matlaşmış ve kurumuş olmasından şikayet edecek hale gelebilir.  Yaz aylarında mevsim sıcaklığının artması ve daha fazla gün ışığına maruz kalmanın getirdiği olumlu etki ile saçımız daha hızlı uzar ve daha az oranda dökülme yaşar. Yaz aylarında saçımızın yıprandığı yetmiyormuş gibi bir de sezon sonunda gelen saç dökülmesi ile saçlarımız bakım ihtiyacınızı belli edebilir. Yaz aylarında güneşin yanı sıra denizden gelen tuzla sertleşen ve matlaşan ve havuz kimyasalları ile rengi akan ve solan, kimi kişide yeşile dönen saçlar tüm güzelliğimize gölge düşürür. Bunları yaşamamak için yaz aylarında saç bakımınıza yoğunluk vermek saç sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Peki bu aylarda saç ve cilt bakımımız nasıl olmalı ?

Saçları temizlemeyle başlamak gerekirse şampuan olarak derinlemesine etkili şampuanlar tercih etmeliyiz. Derinlemesine etkisi olan şampuanlar saçı da saç derisini de güzelce arındırır. Yalnız içeriğinde sülfat bulunan ürünlerden uzak durmak, saçı kurutmamak adına doğru bir tercih olacaktır.

Yazın saçların güneş ışınları sebebiyle daha fazla kuruma görülebilir bu nedenle daha fazla nemlendirilmesi gerekir. Şampuanınızda kısa süreli bir değişiklik yapmak saç bakımınız için daha yararlı olacaktır. Yaz döneminde nemlendirici özelliği yüksek, “kuru saçlar” için formüle edilmiş şampuanlar ve özellikle UV ışınlarından koruyan şampuanlar daha etkili olabilir.

Bu dönem denize gidecekler için deniz ve havuz sonrası saçınızı mutlaka duş alarak durulayın. Saçlarınızı deniz tuzundan ve klordan arındırmak saçlarınızı  korumaya yardımcı olacaktır. Saçlarınıza duş sonrası yoğun bakım sağlayan bir saç kremi kullanarak hem saç sağlığınızı korumaya hemde saçlarınızın nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz.  Bakım kremleri saçlarınızı sadece nemlendirmez aynı zamanda saç tellerinizin etrafında koruyucu bir tabaka oluşturduğundan dolayı saçlarınızı olumsuz çevresel faktörlerden koruyacaktır. 

Elbette bu dönemde saç bakımınızı arttırmak adına saç maskenizin sıklığını arttırmak daha iyi bir seçenek olacaktır. Nemlendirme özelliği fazla olan saç maskelerine geçiş yapabilirsiniz. Bu dönem Beaver Professional ürünlerinden Marula Oil saç bakım maskesi denemek sizleri ve saçlarınızı mükemmel kokusu ve ekstra bakımı ile mutlu edecek.

Saç bakım ürünleri içerisinden yine yaz ayları için Beaver Professional Cherry Blossom serisinin Aroma Mist koruyucu spreyini deneyebilirsiniz. Saçlarınızı UV ışınlardan korumanın yanı sıra kiraz çiçeklerinin muhteşem kokusu ile kendinizi şımartabilirsiniz.

Sevgi ile Kalın…