Blog

YAĞLI SAÇLAR İÇİN BAKIM REHBERİ

25.10.2020

YAĞLI SAÇLAR İÇİN BAKIM REHBERİ

Saç bakımı söz konusu olduğunda en çok zorlandığımız saç tipi yağlı saçların bakımıdır. Saçları yağdan arındırmak, saç kremleri gibi ekstra bakım ürünleri kullanmak hep zordur çünkü yağlı saçların en büyük problemi saçların cansız, hacimsiz ve sönük durmasıdır. Bu gibi sebepleri sizde sıkça yaşıyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Öncelikle doğru bir şekilde anlamamız gereken, saçların yağlanma sebepleridir. Bu herkeste farklı olabilir ancak sebebini bulmanız çözüm yolunu kolaylaştıracaktır. 

Saçlarınız genetik olarak yağlanmaya eğilimli olabilir. Özelllikle düz saçlara sahipseniz saçlarınız daha çabuk yağlanabilir. Bunun sebebi düz saçlarda saç diplerinde üretilen sebumun saçlara daha kolay ulaşmasıdır.

Saçlara ısılı işlem uygulanması saçlarınızı daha çok yağladırır çünkü ısı sebum üretimi arttırır. Bu nedenle saçları yüksek ısıda yıkamak da saçların yağlanmasını kolaylaştıran bir etkendir.

Saç tipinize uygun olmayan saç ürünleri kullanmak temizleme ve arındırma konusundaki ihtiyacınızı karşılamayabilir.

Yanlış beslenme alışkanlıkları da yine saçlarınızdaki yağlanma problemini arttıran önemli bir faktördür.

Peki yağlı saçlara sahipseniz bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken konular nelerdir?


Saçlarınızı çok fazla yıkamak yağlı saç tipindeki kişiler için olumsuz etki gösterir çünkü saçlarınızın yağ dengesini bozar ve daha fazla sebum üretilmesine neden olur. Bu da saçlarınızı yağlı gösterir. Sizin için en doğru yıkama sıklığını belirlemeniz önemli bir ilk adım olacaktır.

Yağlı saçlarda temel olarak amacımız üretilen fazla sebumu temizlemek ve saçları nazikle arındırmaktır. Bunun için yıkama esnasında saçlarınıza uygun şampuan veya saç bakım ürünleri kullanmalısınız. Yağlı saçlar için özenle doğal içerikler ile üretilmiş saçlarınızın yağ dengesini düzenleyen şampuanlar tercih edebilirsiniz. SLS ve paraben içerikli ürünler saç derinizin dengesini bozarak daha fazla yağlanmasına sebep olacaktır.

Beaver Professional Cherry Blossom serisini deneyebilirsiniz. İçeriğinde bulunan kiraz çiçeği özü ile saçlarınızın yağ dengesini korumanın yanı sıra saçlarınızda bahar ferahlığı getirecek.

Saçlarınızın yağ dengesini düzenleyen ve arıncıdırı bazı şampuanlar saçlarınızın uçlarında kurumaya ve mat görünüme sebep olabilir. Bu durumu gidermek için mutlaka saç uçlarınıza saç bakım kremi kullanmalısınız. Uygulama esnasında ürünün saç diplerine gelmemesine dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Bunun yanında mat görünümden kurtulmak ve saçlarınızda sağlıklı ışıltılı görünüm için Beaver Professional Marula Oil saç bakım yağını tavsiye edebiliriz.

Yağlı saç tipinde olan kişiler fazla sebum üretiminden kaynaklanan kepeklenme problemi ile karşılaşabilirler. Bunun için saçlarınızı nazikçe arındıran, yağ dengesini düzenleyen ve kepek problemini çözmenize yardımcı olarak antiseptik özelliği ile Beaver Professional Tea Tree Oil serisi sizin için mükemmel bir tercih olur. Ayrıca nane yağının verdiği ferahlık hissi ile vazgeçemeyeceğiniz ürününüz olacağından eminiz.

Bunların yanı sıra saçlarınıza çok fazla ısılı işlem yapmamaya özen gösterebilirsiniz. Duş esnasında bile saçlarınızı sıcak suyla değil ılık suyla yıkamalısınız. Duştan çıkarken soğuk suyla bir durulama yapmak daha iyi olabilir.

Beslenme rutininizde bol yağlı fast food yiyeceklerinden ziyade dengeli, Omega açısından zengin besinler tercih etmelisiniz.

Saçlarınızla oynama sıklığınızı azaltmak etkili olacaktır. Bu tarz temaslar saçlarınızdaki yağ üretimini arttırır.

Sıkça şapka ve bere takmamaya özen gösterebilirsiniz. Saç derinizin nefes alması saçlarınızın sağlığını korumanıza yardımcı olacaktır.