Blog

Temiz İçerikli Şampuan

11.11.2020

Temiz İçerikli Şampuan

Saçlarımızın sağlıklı güzelliği için kullandığımız ürünlerde temiz içerik olmasına özen gösteriyoruz. Özellikle SLS ve parabenden uzak durmak çok önemli. Ne yazık ki kozmetik ve saç ürünlerinde bu içerikler ile sıklıkla karşılaşıyoruz.

SLS daha ucuz maliyeti olması sebebi ile genellikle şampuan gibi temizleyici ürünlerde kullanılıyor. Bu içerik, saçların yapısının bozulmasına, saçlarınızın ışıltısının ve canlılığının zamanla azalmasına sebep olur. Belli bir süre sonra saçlarınızda dökülme gibi problemler yaratabilir. Saç derisinde tahriş olabilir ve saç derinizdeki gözenekleri tıkar. Saç diplerinizin nefes almasını engelleyerek saçlarınızın uzamasını yavaşlatır. Tüm bunların yanında kuaförünüzde özenle yaptırdığınız keratin saç bakımı sonrası temiz içerikli şampuan kullanmanız önerilir. Siz de saçlarınızın güzelliğini ve sağlığını korumanız için güvendiğiniz eczacınıza danışarak sizin için en uygun şampuanı seçebilirsiniz.

Saç ürünlerinde sıkça karşılaştığımız paraben ise ürünlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılır ancak cildimiz ve saçlarımız için birçok zararlı etkilere sebep olur. Bu sebeple saçlarımızda ve cildimizde kullanıldığımız kozmetik ürünlerinde parabenden uzak durmalıyız. Bu zararların en önemlisi parabenin  cilt tarafından kolay emilmesi ve saç derinizde tahrişe sebep olması. Buna ek olarak paraben saç derinizin ve saçlarınızın yapısını bozabilir. Saçlarınızda zaman içerisinde dökülmeye neden olabilir.

Bu zararları önlemek amacıyla saçlarınız için kullandığınız ürünlerde SLS ve Paraben olmayan ürünlerini tercih etmeliyiz. Bu ürünler genellikle doğal içeriklere sahiplerdir ve saçlarınızın doğal yapısını korumanıza yardımcı olur. Saçlarınızı yıpratmadan nazikçe temizlemenize veya bakım yapmanıza olanak sağlar. Saç diplerinizin nefes almasına yardımcı olur ve bu sayede saçlarınızın sağlıklı uzamasını destekler. Bunlara ek olarak saç ürününüz bir de doğal bitki özlerini içeriyorsa sadece saç sağlığınızı korumanızın yanında saçlarınıza bakım yapmanıza da yardımcı olur. Siz de BEAVER PROFESSIONAL gibi SLS ve Paraben içermeyen şampuan ve saç bakım ürünlerini kullanarak saç sağlığınızı korurken aynı zamanda saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.