Blog

Japon Güzellik Tanrıça’sından Gelen Güzellik

27.10.2020

Japon Güzellik Tanrıça’sından Gelen Güzellik

Japonca bir kelime olan Sakura’nın Türkçesi  “Kiraz Çiçeği” anlamına gelmektedir. Sakura, meyve vermeyen bir tür “Kiraz Ağacı”dır. Japonya kiraz çiçeklerinde geniş bir çeşitlilik vardır ve 200’den fazla çeşidinin var olduğu bilinmektedir. Güzel görüntüsü ve hoş kokusu ile  baharın gelişini müjdeleyen kiraz çiçeklerinin açmasıyla beraber etraf adeta görsel bir şölene döner.  

Güzel görüntüsü ve hoş kokusu ile  baharın gelişini müjdeleyen kiraz çiçeklerinin açmasıyla birlikte Japonya pembe ve beyaz renklere bürünür. Başkent Tokyo ile diğer pek çok şehirde ağaçlar mart sonunda ya da nisan başı gibi çiçek açmaya başlar. Ülkenin güneyinde başlayan çiçeklenme nisan sonu ve mayıs başında kuzeye de ulaşmış olur.  

Her yıl kiraz çiçeklerinin açması ile beraber Japonya’da Sakura Zensen adında festivaller düzenlenir. Nisan ayının ilk haftasonu ziyaretçileri ağırlaması beklenen Japonya’nın orta kesimlerinde ise halk hanami, yani çiçek seyretme festivaline katılmak için piknik hazırlıklarına başlar. Ayrıca Japonyanın en çok turist çektiği dönem bu festivallerin yapıldığı dönemdir.

Kiraz çiçeği yani Sakura Japon kültüründe bir yandan sonsuz güzelliği, diğer yandan ise dalda kaldığı zamanın çok kısa olması nedeniyle hayatın gelip geçiciliğini sembolize eder. Bu sebeple doğuda güzellik sembolü olarak kiraz çiçeği kullanılır. Batıda ise gül güzelliği sembolize eder. Etimolojisi, Japon mitolojisinde doğa ve güzellik tanrıçası “Kono Hana no Sakuya Hime” ‘ye dayanır.

Kiraz ağacı çiçekleri yenilebilir çiçekler arasında en çok kullanılanlardandır; kutlama sofralarında salatalar, tatlılar vs üzerinde görebiliriz. Hatta ünlü gofret markası Kit Kat bile bu aromayı içeren ürün çıkarmıştır.

Bu anlamlı çiçeğin güzellik ve sağlık alanında da birçok yararı var. Bu sebeple güzellik ve bakım ürünlerinde giderek yaygınlaşıyor. Yararlarına bakacak olursak ilk olarak  Zengin antioksidan içeriğinin olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca çevresel etkilere karşı cildimize, saç derimize ve saçlarımıza koruyucu bir tabaka oluşturur. Cildin, saç derisinin ve saçların  onarılmasını destekler. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi beslemeye ve korumaya yardımcı olur. Ciltte kolajen oluşumunu teşvik ederek yaşlanma karşıtı faydalar gösterir. Çevresel koşulların yol açtığı olumsuz etkileri minimize eder. 

Kiraz çiçeğinin bu yararlarını etkili bir şekilde ürünlerinde kullanan markalarda ise Beaver Professional ürünlerini görebiliriz. çok yakın zamanda ülkemizde satışa sunulacak olan bu markanın Cherry Blossom adlı serisi ile saçlarınızda Japonyadan gelen çiçeklerin faydalarını görebileceksiniz.