Blog

Eczanede Kozmetik Ürünleri

27.10.2020

Eczanede Kozmetik Ürünleri

Hepimizin sağlıklı güzelleşmek için çabamızın giderek arttığı bu çağda güzellik denildiğinde artık akla kozmetik ürünlerinden çok daha fazlası geliyor.  Çünkü İyi yaşamak, iyi yaşlanmak, sağlıklı olmak, sağlıklı güzelleşmek için “wellness” ifadesini sıklıkla kullanmaya başladık. Sağlıklı, bakımlı ve güzel olmak insanın kendisine olan güvenini de arttırır. İyi yaşamayı bir amaç olarak belirleyen ve bunun için çaba harcayan bizler, beden ve ruh olarak iyi yaşam standartlarına uymak ve bunu sürdürebilmeyi önceliğimiz haline getirdik. Yaşadığımız çağda ve bu çevre koşullarında ne yazık ki dışarıdan müdahale olmadan bunu yapabilmemiz pek mümkün olmuyor. Gelişen teknoloji, dünyanın her yerinde yetişen bitkilere/ hammaddelere erişim kolaylığı, küresel trendlerin çok hızlı oluşması her bireyin ihtiyaçlarına uygun sağlıklı güzelliğe ulaşmasına yardımcı oluyor. Bu noktada dermokozmetik ürünleri bizlerin en önemli yardımcısı. Güzellik ve sağlığı bir arada sunan dermokozmetik ürünlerin çeşitlenmesi ve giderek bu ürünlere olan talebin artması oldukça olumlu bir gelişme.


Kozmetik ürünleri ve dermokozmetik ürünlerinin farklarına bakacak olursak; Klasik kozmetik ürünleri cildimizin, saçımızın görünümünü değiştirirken, dermokozmetik ürünlerinin cilt sağlığımızı koruyan; varolan sorunların azalmasına yardımcı olan ve aynı zamanda görünümümüzü güzelleştirmeyi sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca klasik kozmetik ürünlerinde etken madde seçimi ve formülasyon oluşturma süreci genel çalışmalar doğrultusunda geliştirilir. Ancak dermokozmetik ürünlerinin formülasyonunda kimyagerler,biyologlar ve dermatologlar işbirliği yapar. Farklı cilt tiplerine uygun ürünler sunar, çeşitliliği oldukça zengindir. Bunlara ek olarak içerisinde kısmen tedavi edici etken maddeler bulundurur ve zarar verici ağır metaller, paraben, koruyucu, renklendirici, SLS, SLES ve hayvansal maddeler içermez. Bunların sonucunda dermokozmetik ürünlerinin çeşitli testlerden geçerek raflarda yerini aldığını ve sağlığımızı destekleyen ürünler olmaları sebebiyle daha iyi bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.


Peki bu ürünleri nereden bulabiliriz? Dermokozmetik ürünlerine seçkin eczanelerde rastlamak mümkün. Eczane raflarında kozmetik ürünlerinin olması bizler için çok daha iyi bir seçenek olabilir. Çünkü bu ürünlerin bulunduğu eczanelerde eğitimli güzellik uzmanları, saç ve cilt analiz imkanları bulunuyor. Dolayısıyla ürün seçiminde bize daha yararlı hizmet vermeleri kolaylaşıyor. Bilinçli ve bilgi sahibi olan eczane teknisyenleri tarafından kişiye özel ve soruna özel ürün tavsiye ediyor. Ayrıca TİTCK (Tıbbi İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) kozmetik mevzuatına göre ürünlerin satış öncesi stoklanması, sergilendiği rafların koşullarının, içeriğine göre saklama koşulları uygunluğu önemlidir. Tüm bu hassas düzenlemeleri yakından takip eden eczacılardan bu ürünleri almak bizler için daha iyi bir seçenek olabilir. 

Cildinizin yanında saçlarınızın sağlığına, canlılığına ve bakımını ihmal etmeyenler için Beaver Professional saç bakım ürünlerine de göz atabilirsiniz. Bu ürünler teknoloji inovasyonunun sunduğu faydaları ile dünyanın dör bir yanından gelen doğal içerikler ile bütünleştirerek sizi sağlıklı güzelliğe yönlendirmeye yardımcı olur. Artık Türkiye’de seçkin eczanelerde sizlerle.