Blog

Çay Ağacı Yağı Faydaları

27.10.2020

Çay Ağacı Yağı Faydaları

Avustralya’da yetişen çay ağacı iki metreyi bulan, yassı yapraklı bir ağaçtır. Yerli halk olan Aborjinler bu bitkiyi uzun zaman önce keşfetmiş ve Temel olarak doğal tıp ve şifa alanında kullanmaya başlamışlardır. İlerleyen zamanlarda Çay ağacı esansiyel yağı Kozmetolojideki yerini almıştır.

Melaleuca Alternifolia ağaçlarının saf ve doğal özününün distile edilmesiyle bu yağ elde edilir. Bu ağacın adı bir zaman sonra Çay Ağacı olarak değişmiştir.

Çay ağacı yağının günümüzde bildiğimiz birçok yararlı etkisi olduğunu hatırlatmak isteriz. Özellikle doğal bir ürün olmasından dolayı faydalanabileceğinizi düşünüyoruz. İçeriğinde çay ağacı olan doğal ürünler bu günlerde ilginizi çekebilir.

Çağ ağacı yağının en önemli özelliklerinden biri, yararlı antimikrobiyal ve dezenfektan etkileri olmasıdır. Antibakteriyel, antifungal (mantara karşı) ve antiseptik özellikleri bir arada bulundurduğundan doğal dezenfektan olarak kullanılabilir. Hatta öyle ki bu yağı 2. Dünya Savaşı sırasında her asker yaraları temizlemek amacıyla mutlaka yanında taşıyorlardı. 

Cildiniz içinde kullanılabilir olan çay ağacı yağı içeriğindeki özel Sineol bileşeni sayesinde cildinizi yatıştırır, kurumasını ve pul pul dökülmesini engeller. Aynı zamanda cildinize yumuşaklık verir. Kullandıktan hemen sonra cildinizde bir ferahlık hissedeceğinize eminiz.

Yararları sadece bunlarla sınırlı olmayan çay ağacı yağı saçlarınız içinde mucizeler sunuyor. Öncelikle saçlarınızda karakteristik bir tazelik ferahlık hissi verir. Saçları güçlendirir, saç derisinin kurumasını önler ve nem verir. Saçlarda en önemli etkisini saç derisindeki kaşıntıları, kepek oluşumunu önlemesi olarak görüyoruz. Saçı sağlıklı ve canlı tutmaya yardımcı olur. Saç köklerini tıkamadığı için saçlarınız özgürce nefes alabilir.

Bu özelliklerden faydalanmak için BEAVER PROFEESIONAL saç bakım ürünlerinden TEA TREE OIL serisini inceleyebilirsiniz. Şampuanı aynı zamanda vücudunuz içinde kullanabilirsiniz. Kimyasal içeriklerden arınmış olan bu ürünle bu günlerde dezenfektan etkilerinin yararını göreceksiniz.

Sağlık ve sevgi ile kalın…